Matkan virallinen startti tapahtui siinä puoli yhden aikaan kun Sirpa ja Jarkko kurvasivat Transporterilla Mesenaatintien pihaan ja tapahtui menopelin vaihto. Astran moottori kehräsi kuin kissa kun lähdimme ajamaan motaria pitkin Tampereelle. Peppi oli jäänyt ilolla Tassu-Tavolaan hoitoon "vanhempien" reissun ajaksi. Ensimmäinen ek sujui leppoisasti ja yhden harha-ajon jälkeen ajoimme Lempäälän ABC:n pihaan, lounas 8,90€.. siis sisällä ei pihalla.

Lentokentällä olimme hyvissä ajoin, ehkä jopa liian aikaisin; Tampereen lentokentän Terminaali kakkosessa ei ollut pilvin pimein kauppoja, anniskelupaikkoja tai muuta ajanvietettä. Suomalaisia oli selkesti kaikkein vähiten elikkäs aika kansainvälinen meininki. Eniten taisi olla saksalaisia ja venäläisiä. Turvatarkastuksessa pyysivät siirtämään sytkärin käsilaukusta housujen taskuun, miksi?? Olin jo kommentoimassa ettei minulla ole housuntasuja kun päivän asusteeseen kuului hame mutta jätinpähän sitten sanomatta.. Toisessa kerroksessa oli kahvila josta sai ihanaa, kylmää karpalolonkeroa. Viereisessä pöydässä istui oikea alppien sankari, vitivalkoiset, ylöspäin kaareutuvat viikset ja olihattu.. Edelweiss, edelweiss, kukka viattomuuden..

Vessassa käviessäni huomasin kauhukseni, että uuden farkkuhameen pesussa tai silityksessä oli käynyt jotain erikoista. Hame ei oikein laskeutunut nätisti tuosta edestä sillä lopputuloksella että mulla oli sellainen munakohouma juuri kriittisessä paikassa! Aika pieni mutta kuitenkin. Hame joutuu pannaan loppulomaksi.

Viiden aikaan menimme lähtöportille ja suhteellisen kivuttomasti pääsimme koneeseen ja vierekkäin istumaan. Ei tarvinnut juosta kiitorataa myöten. Tosin jollain oli tainnut dödö vähän pettää koska sekä naistenvessassa että koneen etuosassa haisi aivan selvä hiki. Epäilimme ensin ryhmää partiopoikia mutta en usko että he olisivat käyneet naistenvessassa, tai mistäs sen tietää. Oltiin jo ihan valmiita lähtemään, kun kapteeni ilmoitti että ruuhkan takia lähtö myöhästyy vähintää kolme varttia!! Aivan tuskasen kuuma, vain vihdat puuttuivat. Eikä tietenkään mitään tarjoilua. Loppujen lopuksi lento lähti tunnin myöhässä. 

 

Olimme oikeasti varmaan lennon parhaimmat ostajat. Kyllä siinä suuta kuivasi jo aika kovasti kun tarjoiluvaunu vihdoin saapui rivimme kohdalle. Nimesimme yhden pariskunnan karjalanpiirakka-pariskunnaksi. Piirakka sujahti suuhun sekä kentällä että koneessa. Olikohan äitee pakannut eväät mukaan? Säästö se on pienikin säästö. Jarkolla oli taas sellaista omaa kivaa joka aiheutti sen että kaveri juoksi melkein alvariinsa vessassa. Normaalin ruoka- ja juomamyynnin lisäksi koneessahan oli tietysti myös arpajaiset. Jarkko muisteli että yhdellä kerralla siellä olisi ollut jopa bingoa (WTF!). Lento meni muuten hyvin mutta selkä ei taaskaan tykännyt. Lomailu ei selkeästi sovi tälle bodylle.

Menu:

Itse päädyin tällaiseen settiin (Sirpalla oli sama). Jarkko joi limsaa kun jonkunhan piti olla ajokunnossa.

Saimme laukut ihan ensimmäisten joukossa ja olimme myös ensimäisenä autonvuokraustiskillä Jos Floridassa auto oli "vähän" vaatimattomampi kun mitä tilasimme nyt kävi toisin päin. Piti olla Astra mutta saimme pikku Mersun. Eli taas oli musta pikakiitäjä alla. Matkaa lentokentältä Frankfurtiin oli n. 120 km ja Jarkko hoiti ajon oikein mallikkaasti (mitä nyt yhdet punaiset valot jäi melkein huomaamatta) ja reilun tunnin kuluttua olimme kaupungissa ja hotelli Minervan sisäpihalla.Eipä tarvinnut täyttää mitään lappuja tai näyttää edes henkkareita respassa. Autotalli oli maan alla. Sinne ei tietenkään mennyt mitään perusliuskaa vaan vähän järeämpi hissi (57 hlöä tai 4700 kiloa).

Aikamoinen yllätys koitti kun avasin hotellihuoneen oven: lattialla oli matkalaukku, peti oli petaamatta ja henkarissa roikkui muutama miesten paita.. Whaaaat?? Soitto respaan ja parin minuutin kuluttua minulla oli uusi huone. Ihan hyvä vaihto, huone on isompi ja viidennessä kerroksessa joten tämä suojaamaton langaton verkko toimii paremmin kuin Sirpan ja Jarkon huoneessa toisessa kerroksessa. Ja tiedoksi teille jotka olette lukeneet Jarkon fb päivityksiä, minä en koskenut enkä haistellut niitä ensimmäisen huoneen vaatteita.

Nopea vaatteiden vaihto (munahame lensi nurkkaan) ja lähdimme katsastamaan hotellin ympäristöä. Rautatieasema on tuossa ihan vieressä ja keskustaan joku pari kilsaa. Siinä ei juurkaan sanoja tarvittu kun näimme ensimmäisen baarin. Ilma oli sen verran lämmin että jäimme terassille istumaan. Varmistimme myös että baarissa näytetään screeniltä tämänpäiväinen Eurooppa Cupin ottelu HJK - joku saksalainen joukkue, jonka nimeä en nyt juuri muista. Sinne siis tänään.