Kännykkä pärähti soimaan klo 9, voi kyynel. Nukuttuja tunteja takana joku reilu viisi. Ei muuta kuin suomalaisella sisulla ylös sängystä, aloe vera juoma, pari palaa suklaata, kokista ja suihku niin sitähän oltiin taas iskussa. Aamupala oli aika vaatimaton, ei ollut mustan miehen omeletteja, pannukakkuja tai muita herkkuja. 

Meillä oli kaunis ajatus lähteä julkisilla keskustaan (hotelli oli rautatieaseman vieressä) mutta oli liian vaikeaa. Metrosta ei ottanut selvää, pyörittiin aikamme asemalla eikä sitten uskallettu lähteä randomilla testaamaan, ties minne sivukujille sitä olisi eksytty. Sitten yritettiin ratikkaa mutta lipun ostaminen automaatista ei onnistunut. Mentiin taksilla Zeil ostoskadun alkuun, hinta 7 euroa. Juotiin kulmakahvilassa aamupäivä oluet ja "siiderit" (joku omenaviinin tyyppinen ratkaisu). Tarjoilija ihmetteli ihan ääneen että miten me nyt lounasaikaan ei mitään ruokaa haluttu mutta sanoin että olemme lomalla ja ei siitä aamupalastakaan niin montaa tuntia ollut ehtinyt vierähtää. Lähdimme energiaa puhkuen työstämään ostoskatua, Sirpa ja Jarkko omia polkujaan ja minä omiani; vakava shoppailu sujuu parhaiten yksin. 

Täytyy myöntää että tällä kertaa ostokset olivat aika vaatimattomat. Yleensä ensimmäisen ostoksen jälkeen hanat aukeavat ja sitten sitä ostettavaa vaan löytyy. Ei nyt, saldona yksi paita. Sirpa oli jossain vaiheessa jättänyt Jarkon istumaan yhdelle tersulle ja ihmetteli takaisin tullessaan että kylläpä mies on ylpeällä päällä kun ei voi edes omaa emäntää moikata kun hän istahtaa viereen? Jarkko osasi rentoutua ja otti pikku päikkärit siinä ulkona, aurinkolasit päällä tietty.

Käytiin syömässä ja sen jälkeen takaisin hotlalle, taksilla tietty. Pari tuntia lepoa ja illalla diesel jyrähti uudestaan käyntiin parin Jeltsin & tuoremehudrinksun voimin. Lähdimme O'Reillys irkkupubiin seuraamaan sitä HJK:n peliä.

Matsia oli ihan kiva seurata vaikkei niin kauheasti futiksesta välitäkään. Niin siis aina siihen 3-1 tilanteeseen, jonka jälkeen pelkkä katsominen tuotti tuskaa. Lopputulos taisi olla 6-1? Aivan kauheaa teurastusta. Kohokohta oli varmaan pelin lopussa kun pelaajat vaihtoivat pelipaitojaan.. pitäisikö alkaa seuraamaan jalkapalloa? Kyseistä baarista löytyi myös mielenkiintoinen ja kuvaamisen arvoinen automaatti naistenvessasta. Jos ei käy flaksi niin tällainen kehiin vaan.

Pelin jälkeen alkuinnostus vähän lopahti ja kone alkoi hyytymään. Pakko oli käydä syömässä kevyt iltapala.. Döner Kebab. Sieltä löytyi hyvä mätöt ja ehkä maailman ahkerin siivooja. Mamma oli kehittänyt tuplamoppijärjestelmän, joten tuli tuplaten puhdasta. Vettä tuli taivaalta tässä vaiheessa jo aika reippaasti. Viereisen katoksen alle tuli pari tummaihoista naista, joiden työaika oli enemmänkin ilta kahdeksasta aamu viiteen kuin toisin päin, syömään ja sadetta pitämään. Ei mennyt kauaa kun vanhempi herrasmies liittyi seuraan ja jo parin minuutin kuluttua kolmikko lähti metrotunneliin. "Hansin" käsi oli jo toisen typyn ahterilla.. kyllä oli helppoa ja nopeaa.

Käytiin vielä vilkaisemassa paikallinen punaisten lyhtyjen katu. Tarkoitus oli uusia parinkymmenen vuoden takainen "kellotus". (Amsterdamissa joskus pikkutyttönä paremman tekemisen puutteessa seurasin kellosta miten kauan kestää kun nainen hakee miehen ovelta siihen kun mies tulee..  takaisin kadulle -> about 15 minsaa). Tämä jäi kuitenkin tekemättä, aika vaatimaton katu verrattuna esim Amsterdamin vastaavaan. Jani (Jarkon veli) olisi halunnut jotain kuvamateriaalia mutta enpä kehdannut kuvata. Olisi saattanut tulla joku vähän isompi kaveri tiedustelemaan aikeitamme.